Witam Na forum pierwszy raz pojawiłam się 10 lat temu jak schudłam po ciąży ok 20kg i nie mogłam zrzucić ostatnich 10. Wtedy ktoś nie pamiętam już z nicka podpowiedział mi dietę, trochę na temat ćwiczeń i poszło - ok 1kg chudłam tygodniowo. Teraz 10 lat później to się nie za bardzo sprawdza, wiele rzeczy pewnie nie pamiętam dlatego proszę o [...]
[...] kwasy tłuszczowe (dwa lub więcej wiązań podwójnych). Zamieszczę tabelkę autorstwa 3 dobrze , wam znanych ludzi z sfd , tabela będzie przedstawiać poszczególne oleje i ile każdy z nich zawiera poszczególnych kwasów tłuszczowych. Przejdźmy teraz do występowania kwasów tłuszczowych: - nasycone kwasy tłuszczowe najczęściej występują w [...]
[...] kwasy tłuszczowe (dwa lub więcej wiązań podwójnych). Zamieszczę tabelkę autorstwa 3 dobrze , wam znanych ludzi z sfd , tabela będzie przedstawiać poszczególne oleje i ile każdy z nich zawiera poszczególnych kwasów tłuszczowych. Przejdźmy teraz do występowania kwasów tłuszczowych: - nasycone kwasy tłuszczowe najczęściej występują w [...]
[...] białkami – rybami, chudym mięsem, jajkami, orzechami, jogurtami albo batonikami proteinowymi – 6 razy wciągu dnia. "Regularne jedzenie dostarcza Twemu ciału tyle energii, ile akurat potrzebujesz, a przy okazji zapobiega gromadzeniu tłuszczu" – mówi Matt Lovell, trener i specjalista ds. żywienia. Tłuszcz: tłuszcz tłuszczowi nierówny Ludzkie [...]
[...] gramów wapnia przy czym 99% znajduje się w kościach. Tkanka kostna jest rusztowaniem dla naszego ciała i równocześnie magazynem, z którego organizm czerpie wapń i fosfor o ile jest jego zbyt mało w środkach spożywczych. Zawartość jego we krwi jest zawsze stała, nawet w ostatnim stadium zrzeszotnienia kości czyli osteoporozy. Jest to reakcja [...]
[...] to dziadostwo. Przeszłam na 1000kcal- efektów brak... potem starałam się jeść rozsądnie i waga stała. W końcu doszłam do siebie, mogłam wprowadzać aktywność, toteż ćwiczyłam ile mogłam. Ale chęć osiągnięcia pięknego wyrzeźbionego ciała ciągle stała mi przed oczyma. W między czasie zachorowałam(po prostu zapalenie oskrzeli) i wraz z [...]
[...] kupując żywność zwraca uwagę na to, czy zawiera ona witaminy. Prawie połowa Polaków sprawdza na opakowaniu informację o zawartości cholesterolu, kalorii. Inni upewniają się ile cukru ma produkt. Po witaminy i składniki mineralne częściej sięgają ludzie z wykształceniem wyższym, mieszający w dużych miastach, którym dobrze się powodzi. Są oni [...]
[...] są insektycydy, które mogą doprowadzić do poważnego uszkodzenia nerek i wątroby. Wymienione już wcześniej DDT, kumuluję się również w wątrobie, a także mózgu i sercu. O ile wiele pestycydów może zostać zneutralizowanych w wyniku działania czynników deoksydancyjnych, o tyle DDT wykazuje bardzo dużą odporność na nie. Na szczęście w całej [...]
[...] występują obecnie wokół nas. Narkotyki nie były rozpowszechnione wśród ówczesnych społeczeństw, a palenie papierosów utrzymywało się na minimalnym poziomie. Obecnie przy nasileniu się tych negatywnych zjawisk, organizm bombardowany jest szkodliwymi związkami chemicznymi, które musza być rozkładane i rozpraszane. Związki te utleniają się w [...]
[...] w miejscu zapalenia są roznoszone wraz z krwią. Przewlekłe reakcje zapalne mogą w pewnych sytuacjach przyczynić się do powstania nowotworów. Pewna grupa białych krwinek - neutrofile - w walce z drobnoustrojami wydziela na przykład wolne rodniki, które działają rakotwórczo. Niektóre stany zapalne w ogóle są uważane za stany przedrakowe.
[...] makaron z gryki, karczocha jerozolimskiego, mąki ryżowej lub quinoa. CHociaż produkty owsiane są na liście produktów niewskazanych dla grupy 0, można podjadac je czasami, o ile nie ma sie problemów z trawieniem i nie jest sie w trakcie odchudzania. •WYSOCE WSKAZANE : ŻADNE •OBOJĘTNE : BIAŁY RYŻ, BRĄZOWY RYŻ, DZIKI RYŻ, MĄKA ORKISZOWA, MĄKA [...]
[...] Kłącze tataraku Surowiec stanowi kłącze tataraku zawierające nie mniej niż 2,5% olejku. Główne związki czynne zawarte są w olejku alfa i ß azaron, seskwiterpeny: kariofilen, kadinen, kalamen. Olejek zawiera także związki terpenowe: kamfen, pinen i inne. Oprócz tego surowiec zawiera garbniki, związki gorzkie i skrobię. Zalecany schorzeniach [...]
[...] drugiego ćwiczenia z superserii. ....hmmmmm – zastanawiające jest, dlaczego nadal są grubi? Kobiety, z drugiej strony, są notorycznie gonią czas, wyglądają jakby perpetum mobile się popsuło. Zamiast brać 30, 60 lub nawet 90 sekund odpoczynku, wskakują z maszyny na maszynę, biorąc tak mało odpoczynku jak to tylko możliwe. Jestem fanem robienia [...]
[...] warunkujące sukces. Odżywianie - wpływ mają tutaj dwa aspekty - ilość przyjmowanych kalorii oraz jakość przyjmowanych kalorii (ich źródło). Mówiąc wprost liczy się co oraz ile jemy. W uproszczeniu nasz pokarm składa się z białka, tłuszczy i węglowodanów. Trzeba zadbać o to, by każdy nasz posiłek zawierał te trzy elementy. Gdy opanujemy tą [...]
[...] chorobom. Hej, jestem całym sercem za jedzeniem świeżych owoców i warzyw, ale bez przesady-mała ilośc rafinowanych węglowodanów przecież Cię nie zabije! A wyobraź sobie, o ile łatwiej byłoby neandertalczykom polować, gdyby naładowali się troche węglowodanami zanim wybrali się na łowy na mastodonta. DIETA NISKOWĘGLOWODANOWA(REGULUJĄCA POZIOM [...]
[...] jest dieta, która zaspokoi głód oraz zapewni odpowiednią ilość składników odżywczych z naciskiem na zawartość protein. W ten sposób będziesz mógł jeść to , co lubisz i tyle, ile potrzebujesz . Pamiętaj jednak, ze jeść należy tylko wtedy, gdy naprawdę odczuwa się głód , a kluczem do sukcesu jest umiar. Oto lista 20 produktów spożywczych, które są [...]
Jakie białko wybrać? Kiedy je stosować? Wiele osób uprawiających sport zadaje sobie właśnie to pytanie. WSTĘP Dawniej dostarczenie organizmowi dodatkowej porcji białka wymagało nie lada wyczynów - od jedzenia ogromnych ilości mięsa, ryb i soi aż do picia mleka i surowych jaj. Na szczęście te czasy już minęły. Przez ostatnie dwadzieścia lat [...]
[...] cechy wrodzone w zaledwie 20% mają wpływ na nasze zdrowie, a styl życia aż w 60% i połowę tej liczby należy przypisać diecie. Warto więc zweryfikować sposób odżywiania, co i ile jemy. Ostatnio pojawiło się pojęcie chemioprewencji jako metody wpływania żywności na stan zdrowia, a przede wszystkim ochrony przed rozwojem raka. Substancje [...]
[...] h u d n i ę c i u. Skądś wzięły się kompleksy (chyba z braku problemów), po smutkach z powodu brzucha pojawiła się kwestia niekobiecej sylwetki - brak bioder, mały biust. O ile biust nadal mnie martwi (jajka sadzone po redukcji staną się jedynie tarczami strzeleckimi), o tyle utrata brzucha mogłaby uwydatnić istnienie mojej talii. Przez te parę [...]
[...] chorobom. Hej, jestem całym sercem za jedzeniem świeżych owoców i warzyw, ale bez przesady-mała ilośc rafinowanych węglowodanów przecież Cię nie zabije! A wyobraź sobie, o ile łatwiej byłoby neandertalczykom polować, gdyby naładowali się troche węglowodanami zanim wybrali się na łowy na mastodonta. DIETA NISKOWĘGLOWODANOWA(REGULUJĄCA POZIOM [...]